HSK is de afkorting van hàn yǔ shuǐ píng kǎo shì en is een gestandaardiseerd Chinees examen dat wereldwijd wordt afgenomen. Het examen is bedoeld om het taalniveau te bepalen van studenten die Chinees niet als moedertaal hebben. Het HSK examen bestaat uit twee aparte gedeelten: een schriftelijke en een modelinge examen. Het schrijftelijke examen bestaat uit zes niveuas van HSK-niveau 1 tot en met HSK-niveau 6, terwijl het mondelinge examen is opgedeeld in drie niveaus van HSK-Basis, HSK-Gevorderd tot HSK-Geavanceerd. Als u dat met goed gevolg doet krijgt u dan een diploma waarmee u kunt aantonen dat u Chinees op een bepaald niveau spreekt. Tegenwoordig gaan steeds meer middelbare scholen over tot het voorschotelen van deze toets aan hun leerlingen.

Voorlichtingsfilms

In de voorlichtingsfilm "The HSK Examen"  is te zien wat HSK examen inhoudt en hoe populair het examen is,  ook is in beeld gebracht warrom je het examen zou moet afleggen en hoe belangrijk het is om het HSK diploma te behalen.


HSK Examen Niveaus

Schrijf Examen Mondelinge Examen
HSK niveau 1 HSK (Elementair)
HSK niveau 2
HSK niveau 3 HSK (Intermediaire)
HSK niveau 4
HSK niveau 5 HSK (Geavanceerd)
HSK niveau 6

HSK Schrijfexamen bestaat uit 6 verschillende niveaus

HSK Niveau 1 is vergelijkbaar met CEFR A1

Kandidaten kunnen enkele zeer eenvoudige Chinese woorden en zinnen begrijpen en gebruiken om aan specifieke communicatiebehoeften te voldoen. Bij deze toets krijgen de kandidaten iets langer dan een half uur de tijd om een luister-en een leestoets te doen. De leestoets krijgen de kandidaat zowel in Chinese tekens als in Pinyin. Voor deze toets hebben de kandidaten een woordenschat nodig van 150 woorden.  Ontdek onze HSK Chinees beginners <<

HSK Niveau 2 is vergelijkbaar met CEFR A2

Kandidaten kunnen Chinees gebruiken om gemakkelijk te communiceren over dagelijkse onderwerpen. Ook deze toest bestaat uit bovenstaande onderdelen. De toetsen zijn wat uitgebreider en daarom krijgen de kandidaten ook langer de tijd (50 minuten). Voor deze toets hebben de kandidaten een woordenschat nodig van 300 woorden.

Ontdek onze HSK Chinees beginners A1 > A2 <<

HSK Niveau 3 is vergelijkbaar met CEFR B1

Deze toets bestaat uit drie onderdelen: luisteren, lezen en schrijven. Lees en schrijfonderdelen zijn en moeten in Chinese tekens. De kandidaat krijgt 85 minuten de tijd voor deze toets. Kandidaten kunnen basistaken voor communicatie in het leven, studeren en werken in het Chinees uitvoeren. Tijdens hun reizen in China kunnen ze de meeste communicatietaken aan. Voor deze toets hebben de kandidaten een woordenschat nodig van 600 woorden. 

Ontdek onze HSK Chinees half gevorderden B1<<

HSK Niveau 4 is vergelijkbaar met CEFR B2

Kandidaten kunnen in een breder scala van onderwerpen in het Chinees spreken en vloeiend communiceren met moedertaalsprekers van het Chinees. Ook deze toets bestaat uit bovenstaande 3 onderdelen. De kandidaten moeten wel een woordenschat hebben van 1,200 woorden en krijgen daarvoor 100 minuten de tijd voor deze toets. 

Ontdek onze HSK Chinees half gevorderden B2

HSK Niveau 5 is vergelijkbaar met CEFR C1

Kandidaten kunnen Chinese kranten en tijdschriften lezen, genieten van Chinese film en televisieprogramma's en meer volledige toespraken houden in het Chinees. Met dit niveau hebben de kandidaten al een behoorlijke kennis van de Chinese taal. Zij krijgen 2 uur de tijd en moet hiervoor 2,500 woorden kennen. 

Ontdek onze HSK  5 上 Chinees cursus Lezen en schrijven B2 > C1

HSK Niveau 6 is vergelijkbaar met CEFR C2

Kandidaten die slagen voor de HSK Niveau 6 kunnen de Chinese informatie die ze horen of lezen gemakkeljk begrijpen en hun meningen vloeiend in het Chinees uitlegen, zowel mondeling als schriftelijk. Met een woordenschat van 5,000 woorden krijgen de kandidaten 135 minuten de tijd om luistervaardigheid, lees-en schrijfvaardigheid te bewijzen. 

Ontdek onze HSK 6 上 Chinees cursus Lezen en schrijven C1

© 2018 - 2024 chineeslerennu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel